PartnerPlast og Molstad bidrar til grønt skifte i oljevirksomheten i Nordsjøen

Cable protection

Som et bidrag til arbeidet med å redusere klimapåvirkningen fra oljeproduksjonen i Norge skal flere oljeplattformer i Nordsjøen forsynes med strøm fra land. I den forbindelse har PartnerPlast nylig levert flere komplette systemer for beskyttelse av strømkablene som skal trekkes opp i de ulike plattformene. Systemene ble levert til en stor internasjonal kabelprodusent, og skal installeres i løpet av våren 2021.

 

Leveransen besto av Centralizer clamps og Passive Seal med Nose Cone, samt Bend Restrictorer i både polyuretan og støpejern. Systemene har gått gjennom et omfattende kvalifikasjonsløp, og er nå testet og godkjent for bruk. De fleste av produktene ble produsert av Molstad, som er Partnerplast sin polyuretanfabrikk, mens noe ble fabrikkert av lokale samarbeidspartnere.

 

«Vi er stolte av å kunne gjennomføre dette prosjektet, og glade for at vi kan bidra til å minske klimaavtrykket fra norsk oljeproduksjon» uttaler Charl Burger, Business Development Manager for Oil & Gas, PartnerPlast. «Det har vært en utfordrende og krevende, men også lærerik reise som vi har kommet styrket ut av» fortsetter han.

«Partnerplast er i ferd med å bygge en prosjektorganisasjon som vil være rustet for enda større oppgaver i framtiden.»

se www.partnerplast.com

News

PartnerPlast og Molstad bidrar til grønt skifte i oljevirksomheten i Nordsjøen

Som et bidrag til arbeidet med å redusere klimapåvirkningen fra oljeproduksjonen i Norge skal flere...

Vellykket testing av CPS system

Som ledd i kvalifikasjon av et komplett CPS system (Cable Protection System), har Molstad og...

Prøysenstjerna lyser igjen

Prøysenstjerna, som kan sees ved Alf Prøysens barndomshjem på Rudshøgda i Ringsaker, har vært mørk...