Støping i polyuretan

Molstad Modell & form produserer alle typer deler i polyuretan elastomerer. Vi leverer alt fra myke fleksible produkter, (kabelbeskyttelse, støtputer, slitasjebeskyttelse, osv) til harde og stive deler, (innkapsling elektronikk, konstruksjonsdeler, osv)

Vår erfaring med polyuretan

Molstad har lang erfaring med støping av ulike produkter i polyuretan for industri- og offshorekunder. Våre mest benyttede materialer kommer i et bredt spekter av hardheter og med ulike fargetilsetninger. Polyuretan kjennetegnes ved høy slitestyrke, utmerkede mekaniske egenskaper og god elastisitet. Vi prosesserer også materialtyper med høy stivhet og styrke der elastiske egenskaper ikke er ønsket. Våre materialer tåler røff bruk og kan benyttes i ekstreme marine miljøer offshore og subsea.

Utførelse

Molstad benytter avanserte og nøyaktige blandemaskiner og råvarer fra anerkjente leverandører. Dette gir våre kunder trygghet for at produktene vi leverer har jevn kvalitet hver gang.

Støping i polyuretan har fordelen av kunne tilvirke komplekse produkter i et stort spekter av størrelser og fasonger til en relativt lav produksjonskost. Avanserte flerkomponenst råvarer gir muligheten for å variere hardhet og elastisitet i blandingene fra skudd til skudd. Dette gir en stor fleksibilitet og vi kan raskt komme fram til riktig blanding utfra ønskede egenskaper på sluttproduktet.

Formene fylles kun ved hjelp av gravitasjonskreftene og det er ikke nødvendig å sette trykk på i støpeprosessen. Dette gjør at vi kan benytte enkle og rimelige former i produksjonen.

Fordeler med Støping i polyuretan

 • easy to change material hardness and flexibility

  Enkelt å endre matrialets hardhet og fleksibilitet

 • PU moulding

  Store variasjonsmuligheter i matrialegenskapene

 • relatively low tooling cost

  Relativt lave kostnader

 • complex shapes of varying sizes

  Komplekse former i varierende størrelse

 • easy to change material hardness and flexibility

  Enkelt å kombinere med andre materialer

 • large variety og colours and finishes

  Et bredt spekter av farger og utgaver